COSPLAY

Voor alle cosplayers bestaat de mogelijkheid om je om te kleden indien dit nodig is. Fandom Weekend stelt daarvoor speciale kleedkamers ter beschikking.Moet je even wachten? Geef dan anderen de ruimte en wees geduldig. Naast dat er in ons algemene regelement ook regels zijn opgenomen voor Cosplayers willen we je graag nog een paar tips geven. We zien jullie graag verschijnen op de Fandom Weekend en zullen er alles aan doen om het jullie naar je zin te maken. Wij verwachten van jullie niet anders.

Deootje!
Je denkt er niet altijd aan, maar zorg ervoor dat je aangenaam ruikt. Cosplayers krijgen tijdens de Fandom Weekend een dames- en herenkleedkamer tot hun beschikking. Fris je lekker op, neem de tijd voor jezelf en als je toestemming geeft voor een foto of video dan is het voor de bezoeker ook prettiger. Je kunt rondlopen als zombie, maar liefst niet zo ruiken.

Fotootje of filmpje?
Als cosplayer geef JIJ alleen aan of iemand wel of niet met je op de foto of video mag. Laat dus duidelijk merken waar je wel of niet van gediend bent. Meldt ongewenst gedrag zodat de organisatie van Fandom Weekend je hier kan bijstaan. Voor meer informatie verwijzen we je ook door naar ons algemene huisregelement.

Ook hier geef JIJ als cosplayer aan of iemand wel of niet met je op de foto of video mag. Daarbij bepaal jij wat wel en niet mag. Ook hier bestaat er geen discussie en willen we cosplayers het gevoel geven dat men veilig en gerust aan ons evenement kan deelnemen.

Neem zelf ook verantwoordelijkheid
Als je een cosplayer bent, onthoudt dan dat je een personage vertegenwoordigt dat gekoesterd wordt door fans. Doe of zeg niets dat de representatie van zo´n personage aantast. Houdt er ook rekening mee dat er minderjarigen rondlopen.

Cosplaying staat ​​open voor iedereen, niet alleen voor mensen met uitgebreide en kostbare kostuums. Ook diegene die er nét zo veel moeite in hebben gestoken volgens hun eigen beleving. Iedereen heeft het recht om te cosplayen en niet te worden lastiggevallen door de indruk, uitstraling en kwaliteit van zijn kostuum of het personage. Chill en geef elkaar vriendelijke tips.

Neem de tijd van de gastartiesten niet in beslag. Anderen willen ook een zinvolle ervaring hebben. Go with the flow! Bewonder elkaar en houdt gezonde afstand tot elkaar. Hang vooral niet de `creep´ uit. Laat bezoekers niet onnodig schrikken als je kostuum wat aan de overweldigende en heftige kant is.

Wat betreft je wapens verwijzen we je door naar ons algemene huisregelement en tot slot vinden wij het nog belangrijk om te melden dat je goed voor jezelf zorgt.

Zorg ervoor dat je de hele dag voldoende water drinkt en natuurlijk ook op tijd even een moment neemt om wat te eten. Vooral als je denkt dat je de mogelijkheid hebt om oververhit te raken in je kostuum is drinken heel belangrijk. Een EHBO met drie Jokers, vijf Catwoman´s en negen Spider-man’s is ook schrikken voor ons. Wij begrijpen je toewijding aan je karakter, maar flauwvallen in het midden van de conventie doet niets voor je karakter. Zorg er ook voor dat je eet omdat een lege maag mensen ook prikkelbaar en humeurig maakt. Een sacherijnige Gandalf schrikt mensen af. 😉