HET LAATSTE NIEUWS

EVOLUTIE IN HET EVOLUON

Eindhoven,  23 juli 2018

Voortschrijdend inzicht, is wellicht de beste term voor het proces dat plaatsvond nadat HEROESDOME van locatie moest veranderen. Maar niet alleen de locatie moest worden gewijzigd ook was de vraag of we onder de noemer HEROESDOME nog verder wilden na de kater van de Arnhemse DOME? Men was het er unaniem over eens dat de DOME er uit moest voor het evenement. Vlak na het vertrek uit Arnhem kwamen “concullega’s” uit de Comic-Con scene ook nog eens met de eis dat HEROES uit het woord HEROESDOME gehaald moest worden. Dus geen DOME en geen HEROES meer? Toeval of niet? In de historie van HEROESDOME.COM valt hierover meer te lezen naar de mening van de voormalige organisatie.

In de afgelopen maanden zijn dus de nodige stappen genomen om vooral verder te kunnen en de unieke formule en denkwijze van HEROESDOME verder door te zetten en onder te brengen in een nieuw concept. Door de samenwerking uit te breiden met andere organisaties en nieuwe partners werd de keuze gemaakt om de focus op nog meer exclusiviteit te gaan leggen. Wel Comic-Con elementen, maar niet teveel en vooral niet een patroon wat alle anderen volgen. Een nieuwe organisatie waarbij de exposanten en fans nauw worden betrokken. Dus nog meer aandacht voor de fans en al hun helden. Gezamenlijk is er uiteindelijk overeengekomen FANDOM WEEKEND op te richten. Een exclusief evenement wat 2 keer per jaar zal gaan plaatsvinden.

Zou het geen schok van verwarring teweeg brengen bij de bezoekers?” is wat we allemaal dachten. Wij als nieuwe organisatie en nu ook door de samenwerking met andere evenementenorganisaties hebben gezamenlijk gemeen dat we onze bezoekers, onze partners en onze exposanten hóóg hebben staan en geloven er stellig in dat die verwarring minimaal zal zijn als de formule ook wordt aangepast. Zeker als men hoort hoe de indeling van het FANDOM WEEKEND ook qua branding en qua thematiek enkel verbeterd zal worden. Verplaatsen van een eerste evenement zou niet goed zijn, maar wij geloven er in dat volharding meer oplevert dan wachten. Bovendien willen we onze ideeën waarborgen nog voordat ze gekopieerd zullen worden. De onderdelen Sport en Muziek staan bij ons al op zichzelf en zijn nooit eerder uitgewerkt zoals het nu zal gaan gebeuren.

De ontwikkeling en het ontstaan van FANDOM WEEKEND voelt bij ons als organisatie als een evolutie, waarbij we altijd de bezoekers en de helden in de breedste zin van het woord in gedachten blijven houden. Ook door de medewerking en instap van de andere organisatoren is dit de beste en mooiste oplossing, blijkt nu.

Wij blijven ook de organisatie die helden eren, uit welk genre dan ook. De verandering heeft ook geresulteerd in het uiten van onvrede van exposanten de afgelopen maanden. Vooral hun verzoek om toch een nieuwe neutrale datum. Hoe spijtig en soms traag sommige zaken zijn gelopen, er was geen andere weg dan deze. Er zijn veel bruikbare tips binnengekomen en daarnaast gelukkig ook alle begrip voor onze keuze om te verkassen met als definitief eindstation het Evoluon.

Den Bosch was toch niet de locatie die aan onze vraag kon beantwoorden op dit moment. Exposanten vinden de spoeling over het algemeen dun en vragen om meer mogelijkheden tot exclusiviteit. Men wil beter met de Fan kunnen beleven en vieren waar men zelf voor staat en van houd. Dan neem je als organisatie een stap terug en ga je meer op de details letten. De huidige “ruimte boeren” willen alleen meters verhuren, dat is niet de kern van een evenement waar helden, fans en exposanten elkaar ontmoeten. Bezieling is wat er mist!

Tijdens de FANDOM WEEKENDEN wordt dit nu dan ook omgedraaid. Van alles is wat te krijgen en er wordt een goede en exclusieve samenwerking aangegaan met de exposanten daarvoor. Linken leggen met de gasten en het aanbod. Veel activiteiten met en voor de bezoekers en de garantie dat iedereen tevreden naar huis gaat met de leukste herinneringen. Daarom hebben we ook besloten naar het Evoluon te gaan, zo kiezen we voor exclusiviteit met in de toekomst een vaste club mensen die 2 keer per jaar er zeker van zijn de vruchten te kunnen plukken van FANDOM WEEKEND. Samen met steeds nieuwe gasten en thema’s.

Evoluon is op zichzelf al een sfeervolle locatie die echt uniek is. Tel daarbij op dat de toegangsprijs zeer aantrekkelijk is en het evenement veel meer exclusiviteit zal bieden dan welk ander evenement dan ook, dan ligt de weg vrij voor vernieuwing. Voor zowel bezoekers als de exposanten en gasten. FANDOM WEEKEND wordt 2 keer per jaar een persoonlijke ervaring die niet te evenaren is.

Grote motivatie voor de Evolutie, van wat een bijeenkomst voor de Fans betekent, komt voort uit het feit dat de organisatoren van FANDOM WEEKEND geen raakvlak hebben met de huidige “zakelijke” cultuur rondom “Con’s” die vandaag de dag heerst. Onze weg naar vernieuwing spreekt voor zich. Een ieder mag daar zijn eigen invulling aangeven. Wij willen vernieuwing en evolutie naar de perfecte balans voor publiek, gasten en exposanten.

Een deel van de voormalige organisatie van HEROESDOME gaat met hun site door als nieuws site en als non-profit organisatie. HEROESDOME bestaat niet meer als evenement. FANDOM WEEKEND neemt alle ideeën mee en is startklaar voor 13 en 14 oktober 2018.

Kaarten van HEROESDOME blijven nog steeds gewoon geldig en iedereen met zo’n geldig toegangsbewijs mag gratis een extra fan meenemen. Er ligt voor de kaartkopers van het voormalige HEROESDOME ook een mooi pakket klaar voor al het geduld wat zij hebben opgebracht en het vertrouwen en de steun die zij hebben geboden. Jullie zijn er in blijven geloven en jullie maken het evenement!

Tijdens het weekend van 13 en 14 oktober wordt er ook een Marathon gehouden in Eindhoven. Zowel van de politie als de organisatie van deze Marathon ( link ) is vernomen dat er geen enkele hinder in de toegang tot het evenement zal zijn. Ook de directie van het Evoluon heeft laten weten dat de toegang gewoon goed is. Voldoende parkeerplaatsen. Dus geen enkele reden om weg te blijven en niet je verrassing op te komen halen bij de entree. Een verrassing die we voor de eerste 1000 bezoekers klaar hebben liggen.

We zien je graag in Eindhoven!

Zonder bronvermelding van dit artikel ( deze pagina ) aanvaard de organisatie van FANDOM EVENTS B.V. geen enkele aansprakelijkheid voor de mening en meldingen  van en door derden.

Via http://fandomweekend.com/nieuwsbrief/ kan je op de hoogte worden gebracht.
Via Social Media (zoals https://www.facebook.com/fandomweekend/ en check onze website voor de andere adressen ) zijn er nog vaker nieuwtjes te ontvangen!

Indien er interesse is in een interview met de organisatie: http://fandomweekend.com/contact/