SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

De laatste jaren is de armoede toegenomen in Nederland. Ondanks dat de overheid zegt voldoende te doen lijkt het daar soms helemaal niet op, met schrijnende voorbeelden té over.

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om bijvoorbeeld een dak boven zijn hoofd te hebben of zelfs een warme maaltijd of om op vakantie te gaan. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds duidelijker. De organisatoren van Fandom Events B.V. zijn bewust sociaal betrokken bij diverse projecten in binnen- en buitenland. We stellen ons geregeld de vraag “Wat leeft er werkelijk binnen onze samenleving ?“.

Fandom Events B.V. ondersteunt mensen -en hun projecten- die zich inzetten voor de samenleving.

Onze samenleving verandert. Meedoen (participeren) is het motto van de Stichting Stadskamer. Mensen zijn op zoek naar structuur, een zinvolle bezigheid en het onderhouden en/of verwerven van sociale contacten. Stichting Stadskamer is een innovatieve voorziening voor (arbeidsmatige-) dagbesteding voor iedereen binnen de Achterhoek. Een concept wat over geheel nederland goed zou werken. Fandom EventsB.V. steunt Stichting Stadskamer om hun idealen en doelen zoveel mogelijk te te verwezenlijken. Meer informatie over de stichting vind je op hun website.

Stichting Stoelenproject de Duif uit Arnhem is ook één project die wij ondersteunen. Bij deze nachtopvang voor dak- & thuislozen met een laagdrempelige toelating staan vrijwilligers klaar voor mensen die nergens anders terecht kunnen. Iedereen die noodlijdend is mag daar binnenkomen, mits er voldoende slaapplaatsen aanwezig zijn. Men maakt daar geen verschil en doet wat men kan doen voor de medemens.

Fandom Events B.V. helpt Stichting Stoelenproject de Duif met vooral ondersteuning in de vorm van natura; praktische oplossingen en ondersteuning in de basisbehoeften van deze mensen. Zo komt dus een deel van de winst uit ons evenement toe aan diegene die dit het hardst nodig hebben. Stichting Stoelenproject de Duif werkt volgens een vastgestelde regeling `Bed-Brood-Bad’. Meer informatie over de stichting vind je op hun website.

Naast dit project steunt Fandom Events B.V. ook “The Hero Initiative“, de eerste non-profit organisatie die striptekenaars en stripschrijvers in nood een helpende hand toesteken. Te denken valt aan kosten voor een advocaat, een medische behandeling of andere zaken om de kwaliteit van leven te veraangenamen.

Met deze humanitaire gedachte in het achterhoofd wil Fandom Events B.V. een bijdrage leveren!


We zullen daarom ook proberen de mogelijke goede doelen, voor wie we een echte bijdrage kunnen regelen, uit te breiden in de aanloop naar ons eerste event.